Financiering van een elektrische auto: dit moet je weten

Jaren geleden was een elektrische auto vooral iets voor liefhebbers van gadgets. Inmiddels is het een volwaardig en duurzaam alternatief voor rijden op brandstof. Zie jij rijden elektrisch wel zitten maar is kopen met spaargeld geen optie? Overweeg een lening voor de aanschaf. In deze blog bespreken we hoe je dit kunt doen, waar je op moet letten, hoeveel geld je gemiddeld nodig hebt.

Wat kost een elektrische auto?
Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van het merk en het model dat je op het oog hebt. Over het algemeen geldt dat elektrische auto's duurder zijn in aanschaf dan benzine- of dieselauto's. Het voordeel is dat je wel direct al na aankoop profiteert van lagere kosten per kilometer. Naast brandstof liggen de gemiddelde onderhoudskosten ook lager. Om toch een richting te geven, je kunt een elektrische auto kopen vanaf ongeveer 20.000 euro.

Met alleen de aanschaf van de elektrische auto ben je er nog niet. Neem bij het opstellen van een budget ook de periodieke kosten mee. Denk daarbij aan verzekering, onderhoud en belastingen. Deze kosten zou je overigens ook hebben bij een auto op benzine of diesel. Het eventueel laten installeren van eigen laadmogelijkheden kan je ook meenemen in de begroting.

Opties financieren elektrische auto
Er zijn verschillende manieren om een elektrische auto te financieren, waaronder financiering via de dealer, een doorlopend krediet en persoonlijke lening. Uiteraard kun je, als je het hebt, eigen spaargeld gebruiken als aanvulling op de lening. Houd er wel rekening mee dat je het spaargeld daadwerkelijk kunt missen.

Voordelen persoonlijke lening
Vooral de persoonlijke lening is een interessante vorm van financiering. Het geld ontvang je bij deze leenvorm zelf op je bankrekening, waarmee je vervolgens de elektrische auto naar keuze kunt kopen. Zo ben je niet aangewezen op één specifieke autodealer. Bovendien ben je direct zelf de eigenaar van de auto, anders dan bij koop op afbetaling. Persoonlijke leningen hebben doorgaans een vaste rente en looptijd, wat budgetteren eenvoudig maakt.

Kan ik geld lenen voor een elektrische auto?
Jouw inkomsten en uitgaven bepalen wat je maximaal kunt lenen. Geldverstrekkers zijn verplicht om te controleren of de lening past bij jouw financiële situatie. Deze check verkleint het risico dat je problemen krijgt met het aflossen van de lening. Ook in jouw belang dus. Waar geldverstrekkers ook naar kijken is je betaalverleden. Heb je eventuele eerdere leningen altijd keurig afgelost en is er geen sprake van betalingsachterstanden? Dan is dat een pluspunt bij het beoordelen van de lening voor een elektrische auto.

Vergelijking geldverstrekkers
De rente tussen geldverstrekkers kan fors verschillen. Met het doen van een goede vergelijking kun je de maandlasten zo laag mogelijk houden. Door onze samenwerking met de grootste geldverstrekkers in Nederland kunnen we dit eenvoudig voor je in kaart brengen. Via de button ‘Lening aanvragen’ (rechtsboven op deze pagina) vraag je vrijblijvend het aanbod met de meest aantrekkelijke rente op.

Een elektrische auto is niet alleen een duurzame manier op van A naar B te komen. Per gereden kilometer ben je voordeliger uit, zeker met de huidige prijzen voor benzine en diesel. Wil je weten wat jij kunt lenen voor de aanschaf van een elektrische bolide? Check dit eenvoudig via de ‘lening aanvragen’ button rechtsboven op deze pagina.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Maatwerk Financiële Dienstverlening maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie